– Uwaga! –
Codziennie gotujemy coś nowego, zwłaszcza w porze letniej – zgodnie z sezonowymi warzywami dostępnymi u naszych lokalnych sprzedawców – menu drukujemy codziennie – możliwe zmiany między kartą, a dostępnym niżej menu. Aktualną kartę wyślemy poprzez SMS – Zadzwoń – 505-376-382
ZAKĄSKI
(z wódeczką smakują lepiej)
- Ostrygi – grillowane lub surowe jak morskie wybrzeże – 3szt. – 39zł
- Tatar – siekany z rozbefu – 45zł
- Jesiotr – + bliny ziemniaczane, kwaśna śmietanka, kawior – 36zł
- Śledź – na ciemnym litewskim chlebie – 26zł
- Zestaw polskich wódek – Suweren, Dwór Sieraków, Pieprzowa – 3 x 20ml – 35zł
ZUPY
- „Maminy Raj” – zupa rybna z omułkami, halibutem i jesiotrem, bagietka – 45zł
- Flaki wołowe – 28zł
- Rosół – 26zł
- Barszczyk Czerwony – z uszkami grzybowymi – 28zł
DANIA ROŚLINNE
- Boczniaki po burgundzku – + bliny ziemniaczane – 46zł
- Wellington dyniowy, pietruszkowe puree, demi glace – 46zł
DANIA MIĘSNE
- Jeleń na różowo, sos grzybowy, bliny ziemniaczane – 89zł
- Polędwica z dorsza Skrei z sosem maślanym, jarmuż, pieczony kalafior – 79zł
- Przepiórka w płatkach róż, dziki ryż, sos różany – tylko u nas – 79zł
- Porchetta – pieczeń włoska ze schabu i boczku, doprawiona ziołami i skórką cytrynową, kapusta zasmażana – 58zł
- Świeży makaron z omułkami i krewetkami – 69zł
- Najprzedniejszy schabowy z ziemniakami i masłem – 42zł
DODATKI
- Buraczki – 12zł
- Surówka z kiszonej kapusty – 12zł
- Kapusta zasmażana – 12zł
DESER
- Ekler pistacjowy – 25zł
Na wcześniejsze zamówienie:
Dla Pań: Patera przekąsek oraz imbryk z „earlgreyem” – czyli angielski dzbanuszek z delikatnym cocktailem alkoholowym na bazie herbaty/ginu/prosecco i nalewki z kwiatu bzu
Dla Panów: Wędzone ryby/tatar/pasztet z dziczyzny oraz selekcja destylatów z gorzelni Podole Wielkie
DANIA MOGĄ ZAWIERAĆ SUBSTANCJE ALERGIZUJĄCE LUB WYWOŁAĆ REAKCJĘ NIETOLERANCJI. SZCZEGÓŁOWA LISTA SKŁADNIKÓW DOSTĘPNA U OBSŁUGI.