fbpx

Menu

Uwaga- gotujemy codziennie coś nowego- menu drukujemy codziennie - możliwe zmiany między kartą a dostępnym poniżej menu. Aktualną kartę wyślemy sms.
Zadzwoń 505 376 382

 

ZAKĄSKI

Befsztyk
tatarski z siekanego rozbefu
– 39 zł

Pasztet
z kaczki z żurawiną – 26 zł

Śledź
z rydzami – 28 zł

Z NASZEJ WĘDZARNI:

Sznytka
z wędzonym masłem– 10 zł

Wędzone
sało w papryce i czosnku – 15 zł

(z ogórkiem i musztardą
truflową)


 zakąska z wódeczką smakuje lepiej 😉

Zestaw okovit Podole Wielkie 
3 x 20 ml – 39 zł
Żyto/ziemniak/jęczmień/pszenica/piwo

Zestaw polskich wódek 3 x 20 ml – 35 zł
Wolf&Oak/Dwór Sieraków/The keepers

ZUPY

Rosół z trzech mięs, makaron – 24 zł

Piwna polewka – ulubiona zupa Teodora Milscha – 24 zł

Bulion grzybowy z pierożkami – 26 zł

 

Krem z pomidorów i pieczonej papryki
– 22 zł

     DANIA ROŚLINNE

Gołąbki z grzybami, kaszą pęczak, zieloną soczewicą,
sos z pieczonego selera
– 39 zł

Ręcznie lepione pierogi ruskie, okrasa
 z siemienia lnianego i czarnuszki
– 32 zł

Wellington dyniowy z farszem grzybowo-orzechowym, 
puree ziemniaczano-pietruszkowe, sos z palonych warzyw
– 45 zł

 

DANIA
MIĘSNE

Stek z polskiej polędwicy,
sos cebulowy, pieczone ziemniaki
– 75 zł

Wolno pieczona łopatka
wołowa, sos własny, kopytka
– 65 zł

Udko z kaczki confit,
pieczone jabłka
z żurawiną, ziemniaki  z masłem
– 52  zł

Ozorek wołowy w sosie
karmelowym, ziemniaki – ulubione danie A. Rubinsteina
– 48 zł

Najprzedniejszy schabowy
 z ziemniakami
klasyczny 38 zł -podwójny 48 zł

Kurczak w sosie
podgrzybkowym, ziemniaki z masłem
(kurczak
ze wsi Koziołki)
– 55 zł

 

Sandacz w sosie cytrynowym,
pieczone ziemniaki
– 55 zł

 

  DODATKI

Sałatka z pieczonego buraka
 – 12 zł

Surówka z kiszonej kapusty
– 12 zł

Modra kapusta z żurawiną
– 12 zł
(na ciepło)

 

DESER

Ciasto dyniowe – 25 zł 

Tort z białym makiem i migdałami –  28 zł

Gruszka z musem czekoladowym i brandy- 25 zł

 

DANIA MOGĄ
ZAWIERAĆ SUBSTANCJE ALERGIZUJĄCE LUB WYWOŁYWAĆ 
REAKCJĘ NIETOLERANCJI. SZCZEGÓŁOWA LISTA SUBSTANCJI DOSTĘPNA U OBSŁUG
I

            

Na wcześniejsze zamówienie:

Dla Pań: Patera przekąsek oraz imbryk z „earlgreyem” -czyli angielski dzbanuszek z delikatnym coocktailem alkoholowym na bazie herbaty/ginu/prosecco i nalewki z kwiatu bzu  


Dla Panów: Wędzone ryby/tatar/pasztet z dziczyzny oraz selekcja destylatów z gorzelni Podole Wielkie