
Uwaga- gotujemy codziennie coś nowego- menu drukujemy codziennie - możliwe zmiany między kartą a dostępnym poniżej menu. Aktualną kartę wyślemy sms.
Zadzwoń 505 376 382
ZAKĄSKI
Befsztyk
tatarski z siekanego rozbefu
– 39 zł
Pasztet
z kaczki z żurawiną – 26 zł
Śledź
z rydzami – 28 zł
Z NASZEJ WĘDZARNI:
Sznytka
z wędzonym masłem– 10 zł
Wędzone
sało w papryce i czosnku – 15 zł
(z ogórkiem i musztardą
truflową)
zakąska z wódeczką smakuje lepiej 😉
Zestaw okovit Podole Wielkie
3 x 20 ml – 39 zł
Żyto/ziemniak/jęczmień/pszenica/piwo
Zestaw polskich wódek 3 x 20 ml – 35 zł
Wolf&Oak/Dwór Sieraków/The keepers
ZUPY
Rosół z trzech mięs, makaron – 24 zł
Piwna polewka – ulubiona zupa Teodora Milscha – 24 zł
Bulion grzybowy z pierożkami – 26 zł
Krem z pomidorów i pieczonej papryki
– 22 zł
DANIA ROŚLINNE
Gołąbki z grzybami, kaszą pęczak, zieloną soczewicą,
sos z pieczonego selera
– 39 zł
Ręcznie lepione pierogi ruskie, okrasa
z siemienia lnianego i czarnuszki
– 32 zł
Wellington dyniowy z farszem grzybowo-orzechowym,
puree ziemniaczano-pietruszkowe, sos z palonych warzyw
– 45 zł
DANIA
MIĘSNE
Stek z polskiej polędwicy,
sos cebulowy, pieczone ziemniaki
– 75 zł
Wolno pieczona łopatka
wołowa, sos własny, kopytka
– 65 zł
Udko z kaczki confit,
pieczone jabłka
z żurawiną, ziemniaki z masłem
– 52 zł
Ozorek wołowy w sosie
karmelowym, ziemniaki – ulubione danie A. Rubinsteina
– 48 zł
Najprzedniejszy schabowy
z ziemniakami
klasyczny 38 zł -podwójny 48 zł
Kurczak w sosie
podgrzybkowym, ziemniaki z masłem
(kurczak
ze wsi Koziołki)
– 55 zł
Sandacz w sosie cytrynowym,
pieczone ziemniaki
– 55 zł
DODATKI
Sałatka z pieczonego buraka
– 12 zł
Surówka z kiszonej kapusty
– 12 zł
Modra kapusta z żurawiną
– 12 zł
(na ciepło)
DESER
Ciasto dyniowe – 25 zł
Tort z białym makiem i migdałami – 28 zł
Gruszka z musem czekoladowym i brandy- 25 zł
DANIA MOGĄ
ZAWIERAĆ SUBSTANCJE ALERGIZUJĄCE LUB WYWOŁYWAĆ
REAKCJĘ NIETOLERANCJI. SZCZEGÓŁOWA LISTA SUBSTANCJI DOSTĘPNA U OBSŁUGI
Na wcześniejsze zamówienie:
Dla Pań: Patera przekąsek oraz imbryk z „earlgreyem” -czyli angielski dzbanuszek z delikatnym coocktailem alkoholowym na bazie herbaty/ginu/prosecco i nalewki z kwiatu bzu
Dla Panów: Wędzone ryby/tatar/pasztet z dziczyzny oraz selekcja destylatów z gorzelni Podole Wielkie
