Uwaga- gotujemy codziennie coś nowego- menu drukujemy codziennie - możliwe zmiany między kartą a dostępnym poniżej menu. Aktualną kartę wyślemy sms.
Zadzwoń 505 376 382
ZAKĄSKI
Befsztyk tatarski, pikle, cebulka, pieczywo
-39 zł
Pasztet z kaczką, ogórek małosolny
– 26 zł
Pajda chleba ze smalcem
– 18 zł
Zakąska z wódeczką smakuje
lepiej 🙂
Zestaw okovit Podole Wielkie
3 x 20 ml – 39 zł
Żyto/ziemniak/jęczmień/pszenica/piwo
ZUPY
Rosół z makaronem
– 24 zł
Chłodnik litewski
– 22 zł
Krem z białych warzyw
-22 zł
DANIA ROŚLINNE
Knedle z truskawkami, młoda kapusta
na ciepło
– 39 zł
Zielone kluski śląskie, pesto ze szczawiu, bulion z młodych warzyw, pulpeciki z
zielonej soczewicy
-39 zł
Stirfry z wędzonego buraka, komosy, botwiny
– 39 zł
Placki z soczewicy, pasta z buraka, pieczona rzodkiewka , botwinka
– 39 zł
DANIA GŁÓWNE
Mięso rekomenduje
Cech Rzeźników Łódzkich 1825 r.
Wołowina po łódzku, czyli łopatka wołowa
w sosie własnym, knedle
z truskawkami, młoda kapusta
– 65 zł
Kurczak pastwiskowy hodowany specjalnie dla
Milscha, ziemniaki, mizeria
– 58 zł
Grillowana polędwiczka, sos rabarbarowy,
ziemniaki z koprem
– 48 zł
Łosoś pieczony w lawendzie i cytrusach, pieczony
ziemniak
– 69 zł
Filet z jesiotra, sos cytrynowy, warzywa –
75 zł
DODATKI
Surówka
z młodej kapusty – 12 zł
Glazurowane
młode buraczki – 14 zł
Młoda
kapusta na ciepło – 16 zł
Mizeria – 12 zł
SAŁATY
Sałata Cezar – rzymska sałata, kurczak, sos anchois, pomidory, grzanki
– 42 zł
Letnie
orzeźwienie – arbuz, pomidor, mięta, ser bałkański, grzanki
– 39 zł
DESER
Ciasto ucierane z truskawkami i lodami śmietankowymi
– 18 zł
Lody rzemieślnicze
– porcja 7 zł
Strudel jabłkowy z bękartów wojny- 25 zł
Na wcześniejsze zamówienie:
Dla Pań: Patera przekąsek oraz imbryk z „earlgreyem” -czyli angielski dzbanuszek z delikatnym coocktailem alkoholowym na bazie herbaty/ginu/prosecco i nalewki z kwiatu bzu
Dla Panów: Wędzone ryby/tatar/pasztet z dziczyzny oraz selekcja destylatów z gorzelni Podole Wielkie
