– Uwaga! –
Codziennie gotujemy coś nowego, zwłaszcza w porze letniej – zgodnie z sezonowymi warzywami dostępnymi u naszych lokalnych sprzedawców – menu drukujemy codziennie – możliwe zmiany między kartą, a dostępnym niżej menu. Aktualną kartę wyślemy poprzez SMS – Zadzwoń – 505-376-382
ZAKĄSKI
(z wódeczką smakują lepiej)
- Tatar wołowy z udźca – 39 zł
- Śledź- świeży płat śledziowy przez nasz solony, marynowana dynia i cebulka 29 zł
- Półgęsek wędzony na zimno ( z naszej wędzarni)- 46 zł
- Pasztet z gęsią wątróbką i chutney z jabłek i imbiru- 29 zł
- Gęsie pipki po żydowsku- 36 zł
- Pieczona w ognisku papryka i humus dyniowy, sól maldon- 29 zł
- Zestaw polskich wódek – Suweren, Dwór Sieraków, Pieprzowa – 3 x 20ml – 40zł
ZUPY
- Rakowa- ze świeżych polskich raków, grzanka z masłem z szyjek rakowych- 49 zł
- Czernina- na gęsinie- 30 zł
- Rosół z mięs mieszanych domowym makaronem- 28 zł
- Krem z pieczonej dyni z orzechową kruszonką – 28zł
DANIA ROŚLINNE
- Gołąbki z kaszą i prawdziwkami – 45 zł
- Wellington z dyni i demi glace wege – 49zł
DANIA MIĘSNE
- Jesiotr od Antoniusa lub ekologiczny pstrąg z Zielenicy, sos szafranowo-cytrynowy, ziemniak truflowy- 89zł
- Gęś festiwalowa z knedlem śliwkowym i kapustą, sos piernikowy- 69 zł
- Comber z sarny zapieczony w cieście francuskim z prawdziwkami- 99 zł
- Ozór wołowy w sosie chrzanowym lub w sosie polskim – 59 zł
- Najprzedniejszy schabowy z ziemniakami i masłem smażony z dodatkiem gęsiego smalcu – 45 zł
DODATKI
- Buraczki – 12zł
- Surówka sezonowa – 12zł
- Kapusta modra – 14 zł
DESER
- Ciasto czekoladowe z gruszką (legendarny przepis naszej mamy dopracowany przez Łukasza do perfekcji) – 28 zł
- Ciasto dyniowe z kasztanami – 28 zł
- Tort sezonowy od Magdy 28-36 zł
Na wcześniejsze zamówienie:
Dla Pań: Patera przekąsek oraz imbryk z „earlgreyem” – czyli angielski dzbanuszek z delikatnym cocktailem alkoholowym na bazie herbaty/ginu/prosecco i nalewki z kwiatu bzu
Dla Panów: Wędzone ryby/tatar/pasztet z dziczyzny oraz selekcja destylatów z gorzelni Podole Wielkie
DANIA MOGĄ ZAWIERAĆ SUBSTANCJE ALERGIZUJĄCE LUB WYWOŁAĆ REAKCJĘ NIETOLERANCJI. SZCZEGÓŁOWA LISTA SKŁADNIKÓW DOSTĘPNA U OBSŁUGI.