– Uwaga! –
Codziennie gotujemy coś nowego, zwłaszcza w porze letniej – zgodnie z sezonowymi warzywami dostępnymi u naszych lokalnych sprzedawców – menu drukujemy codziennie – możliwe zmiany między kartą, a dostępnym niżej menu. Aktualną kartę wyślemy poprzez SMS – Zadzwoń – 505-376-382
ZAKĄSKI
(z wódeczką smakują lepiej)
- Ostrygi – grillowane lub surowe jak morskie wybrzeże – 3szt. – 36zł
- Carpaccio z półgęska wędzonego na zimno – 39 zł
- Pasztet z bażanta & Chutney z kwasnych jabłek- 36 zł
- Zestaw polskich wódek – Suweren, Dwór Sieraków, Pieprzowa – 3 x 20ml – 40zł
ZUPY
- „Maminy Raj” – zupa rybna z omułkami, halibutem i jesiotrem, bagietka – 45zł
- Flaki wołowe zapiekane z pulpetami cielęcymi – 36zł
- Rosół z trzech mięs z domowym makaronem- 26zł
- Krem z pietruszki z oliwą truflową – 28zł
DANIA ROŚLINNE
- Boczniaki po burgundzku, pieczywo – 42 zł
- Wellington z selera pietruszkowe puree, demi glace – 49zł
DANIA MIĘSNE
- Polędwica z dorsza Skrei z sosem maślanym, jarmuż, pieczony kalafior – 89zł
- Przepiórka w płatkach róż, dziki ryż, sos różany – tylko u nas – 80zł
- Porchetta – pieczeń włoska ze schabu i boczku, doprawiona ziołami i skórką cytrynową, kapusta zasmażana – 58zł
- Świeży makaron z omułkami i krewetkami – 69zł
- Najprzedniejszy schabowy z ziemniakami i masłem – 42zł
DODATKI
- Buraczki – 12zł
- Surówka z kiszonej kapusty – 12zł
- Kapusta zasmażana – 12zł
DESER
- Ekler pistacjowy – 25zł
Na wcześniejsze zamówienie:
Dla Pań: Patera przekąsek oraz imbryk z „earlgreyem” – czyli angielski dzbanuszek z delikatnym cocktailem alkoholowym na bazie herbaty/ginu/prosecco i nalewki z kwiatu bzu
Dla Panów: Wędzone ryby/tatar/pasztet z dziczyzny oraz selekcja destylatów z gorzelni Podole Wielkie
DANIA MOGĄ ZAWIERAĆ SUBSTANCJE ALERGIZUJĄCE LUB WYWOŁAĆ REAKCJĘ NIETOLERANCJI. SZCZEGÓŁOWA LISTA SKŁADNIKÓW DOSTĘPNA U OBSŁUGI.